SEO-SKOLAN

LÄNKAR

QuickNet

Att ha en kontinuerlig ökning av relevanta och varierade länkar gör underverk för rankingen av din webbplats.

3 begrepp att känna till

01 Domain Rating (DR)  är Ahrefs’s värde av en domäns styrka och auktoritet.

02 Trust Flow (TF)  är Majestic’s värde av en domäns styrka och auktoritet. 

03 Ankartext är den text som är klickbar på en länk. 

Nästan alla inlänkningar gör nytta men bäst effekt ger det om länken uppfyller följande: Webbplats med hög DR Närbesläktat ämnesområde  Text på minst 400 ord Sökord i ankartexten • Samma språk och region

Lokala länkar

Länkar från föreningar, nätverk och andra lokala aktörer på din ort gör extra nytta för sökningar på ord ihop med ortsnamnet. 

Viktig rankingsignal

Googles algoritm har sedan början använt inlänkningar som en av de viktigaste delarna i algoritmen som räknar ut sökresultatet.

Bli inte stressad

Länkarbetet är stressande då det är fördröjning mellan åtgärd och resultat men ha tålamod och struktur så kommer belöningen!

Intern länkstruktur

En genomtänkt intern länkstruktur är viktigt både för sökmotorerna och besökaren. Kom även ihåg att ha relevanta ankartexter.

Våga be om hjälp

Ett bra länkarbete kräver mycket tid och resurser. Ta hjälp inom och utom organisationen för de delar du inte hinner med.

Uppföljning

Website “Authority” Checker är en kostnadsfri webbtjänst från Ahrefs där du kan se din webbplats aktuella Domain Rating.

Mer kunskap

Både en fördel och nackdel med SEO är att man aldrig blir fullärd. Det finns alltid ny kunskap att ta in och sedan testa på sina webbplatser. Att regelbundet lyssna på poddar samt läsa på bloggar och forum är bästa sättet att hålla sig uppdaterad. Men som med det mesta annat är det att att öva, öva och öva som är den bästa vägen till kunskap.

QuickNet